Najlepszy sposób na pokrojenie arbuza w słupki

Skocz do How-ToOto,

jak pokroić arbuza w łatwe do zjedzenia pałeczki, które są idealne dla dzieci. Jeśli jeszcze tego nie próbowałeś, powinieneś to zrobić!

Określenie "zmiana życia" jest nadużywane w internecie, więc uniknę tutaj tej hiperboli.

Ale powiem: Ta metoda krojenia arbuza jest letnią zmian

ą.

Kiedy raz jej spróbujesz, nie ma już odwrotu. Kiedy kroisz arbuza na patyki, małym rączkom łatwo jest go chwycić i zjeść. Ułatwia to również dalsze krojenie arbuza w kostkę lub kawałki, jeśli to jest właśnie to, co zamierzasz osiągnąć.

You might also like: Łatwy sposób na krojenie mango

Czy arbuz jest zdrowy?

Tak! Arbuz składa się w 92% z wody, więc jest super nawadniający. Zawiera również składniki odżywcze, takie jak witamina C, witamina A, potas i magnez.

Barwnik, który sprawia, że arbuz jest czerwony, zwany likopenem, jest przeciwutleniaczem, który może pomóc w ochronie skóry przed promieniami UV. Badano również jego potencjał w zakresie zmniejszania ryzyka wystąpienia chorób takich jak rak i choroby układu krążenia. Arbuz zawiera więcej likopenu niż jakikolwiek inny świeży owoc lub warzywo.

Jak wybrać dobrego arbuza

Nie ma nic lepszego niż rozcięcie zwycięskiego arbuza. Oto kilka wskazówek na temat wyboru arbuza, pochodzących z National Watermelon Promotion Board:

  • Unikaj melonów z siniakami, nacięciami lub wgnieceniami (zadrapania są w porządku).
  • Wybierz ciężki melon - oznacza to, że jest soczysty.
  • Poszukaj kremowo-żółtej plamy na melonie, w miejscu, w którym usiadł na ziemi i dojrzał
  • Nie przejmuj się pęknięciami w środku, nadal jest dobry do jedzenia.

Trafiłeś na słabego arbuza? Pokrój go na kawałki i zmiksuj na sok, dodając sok z cytryny. Albo zamroź w kawałkach i wrzuć do robota kuchennego, aby zrobić arbuzowy "sorbet".

Łatwy sposób na pokrojenie arbuza w słupki

Kliknij, aby Tweetnąć

Oto szybki filmik, który zrobiłam, aby pokazać Wam, jakie to proste:

https://www.realmomnutrition.com/wp-content/uploads/Watermelon-Sticks.mp4 Przejdź do treści

Jak pokroić arbuza w słupki

Aktywny czas: 5 minut Czas całkowity: 5 minut Drukuj

Materiały

  • Arbuz
  • Długi, ostry nóż (np. nóż szefa kuchni)

Instrukcje

  1. Przetnij arbuza na pół wokół środka (nie od łodygi do łodygi).
  2. Połóż jedną połówkę na płaskiej powierzchni, przeciętą stroną do dołu. Pokrój w paski o szerokości około dwóch cali, następnie obróć melona o 90 stopni i pokrój dwucalowe paski w drugą stronę.
  3. Powtórz czynność z drugą połówką.
  4. Wyciągnąć patyczki i cieszyć się!
© Sally

Autor